FRISS HÍREK

Korszerű buszokkal utazhatnak az Audi győri dolgozói is
megjelent: 2020.02.10.

A közforgalmú, azaz a Volánbusz Zrt. által üzemeltetett helyközi járatokon kívül, valamint a Blaguss Agora Kft. által közlekedtetett helyközi, távolsági szerződéses járatokon túl kisebb számban ugyan, de helyi, úgynevezett lokális szerződéses járatok is közlekednek a városban, melyek ugyanúgy az Audi Hungaria Zrt. megrendelésére járnak a gyár különböző részlegeihez.

Ezek a járatok a gyáróriás Győrben, valamint a város peremkerületeiben élő dolgozóit szállítják. 2019. december 31-ig a Volánbusz, valamint annak jogelődjei működtették, azonban a négykarikás vállalat 2020. január 1-től az esztergomi székhelyű Infinitours Kft.-vel írta alá szerződést a győri helyi Audi szerződéses járatok közlekedtetésére.

Az Infinitours neve a dolgozói szállítás kapcsán ismerősen csenghet, ugyanis a régióban a tatabányai ipari parkban látnak még el hasonló feladatokat. Győrben összesen kilenc vonalon közlekedtetnek helyi szerződéses járatokat az Audihoz, melyből négy a helyközi autóbusz-állomástól indul 1050, 1051, 1052, valamint 1053 jelzéssel, öt pedig a város egyes peremkerületeiből A1, A2, A3, A4, valamint A5 jelzéssel. Ezek kiszolgálására mintegy 12 darab MAN autóbuszt állított csatasorba a cég, melyek közt szóló és csuklós járműveket egyaránt találhatunk.


Januártól a városkép részévé váltak ezek a buszok is.

Az Infinitours győri autóbusz-állományát jelenleg 9 darab MAN Lion's Coach, 2 darab MAN NG313 Lion's City G, valamint 1 darab MAN NG263 típusú autóbusz alkotja. Az egyébként fehér, piros és zöld-sárga fényezést viselő járművek nem mindig ugyanazokon a járatokon közlekednek, utasforgalomtól függően kerülnek beosztásra. A járműpark előreláthatólag újabb csuklós autóbuszok rendszerbe állításával tovább bővül a következő hetekben.


Kényelmes és hangulatos utastér.

Az Audi összes munkásszállító buszjáratát a kezdetektől fogva, mintegy húsz éven át a Kisalföld Volán Zrt. közlekedtette, mint az Audi kizárólagos személyszállítási szolgáltatója. 2015-től kezdődően a regionális közlekedési központok megalakulása nyomán jogutódja, az ÉNYKK Zrt. változatlan módon folytatta ezt a tevékenységet. Első lépcsőben 2017 őszétől a Blaguss átvette a járműgyáras járatok üzemeltetését, míg a motorgyári járatok szolgáltatója továbbra is az ÉNYKK Zrt. maradt, egészen 2019 nyaráig, azóta a helyközi, távolsági szerződéses szegmensben kizárólag a Blaguss járművei teljesítenek szolgálatot. Az Infinitours januári megjelenésével pedig végleg megszűnt az állami busztársaság és a négykarikás vállalat közötti kapcsolat. A gyoribuszok.hu 2014-ben egy kisfilmet is készített az Audi műszakváltásról, a gyár körüli buszmozgásokról, a Kisalföld Volános buszok rengetegéről.

-