FRISS HÍREK

Új távolsági busszal gazdagodott a Volánbusz győri üzeme
megjelent: 2020.08.07.

 

A MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. nyerte meg a Volánbusz Zrt. által tavaly meghirdetett távolsági autóbuszokról szóló tendert, melynek köszönhetően összesen 29 darab új, emelt komfortfokozatú, kéttengelyes Neoplan Tourliner autóbuszt szállíthatott le az országos busztársaság részére az elmúlt napokban.

 

A mostani távolsági járműbeszerzésből a győri helyközi üzem is kivette a részét; megyénkbe 1 darab új Neoplan Tourliner került, melynek rendszáma SEF-387. A kicsivel több mint 12 méter hosszú autóbusz EURO VI emissziós besorolású 470 lóerős motorral, 49 darab kényelmes üléssel, lehajtható lábtámaszokkal, légkondicionálóval, kézmosóval ellátott toalettel, valamint mobil eszközök töltésére alkalmas USB csatlakozókkal és 220 V-os hálózati csatlakozókkal szerelt. A járművezetők munkáját 12 sebességes MAN TipMatic automatizált sebességváltó, tolatókamera, kipörgésgátló, sávelhagyásra figyelmeztető rendszer és automatikus vészfékrendszer segíti. Az új busszal a Győr-Szeged vonalon találkozhat az utazóközönség.

 

A Neoplan Tourliner név már ismerősen csenghet megyénkben is, ugyanis a jogelőd ÉNYKK 2018 őszén vásárolt már a típus háromtengelyes verziójából egy fél tucatnyit, melyből egy darab akkor is a győri helyközi üzemhez került.

 

A változás alapján az állományi lista aktualizálásra került.

-