FRISS HÍREK

Háromtengelyes Volvókkal fiatalodott a Volánbusz helyközi járműparkja
megjelent: 2021.12.02.

Ahogy arról a gyoribuszok.hu korábban beszámolt, sikeresen zárult a Volán Buszpark Kft. év elején hirdetett közbeszerzési eljárása, melynek köszönhetően összesen 503 darab új elővárosi, két- és háromtengelyes szóló autóbuszt szállíthat le a Kravtex Kereskedelmi Kft., a Volvo Hungária Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., valamint a ITE Bus & Truck Kereskedelmi Kft. 2022 elejéig a Volánbusz részére. Az új Credobus Econellek már javában róják az utakat, a napokban pedig megérkeztek a Volvo új háromtengelyesei is.

A Volvo Hungária Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a Volvo Buses hazai képviselete összesen 50 darab háromtengelyes Volvo 8900 LE típusú elővárosi autóbuszt szállíthat le a közlekedési vállalatnak, melyből 5 darab Győr-Moson-Sopron megyében kezdi meg szolgálatát.

A darabonként mintegy nettó 84 millió forintba kerülő új Volvók sárga színűek, 14,8 méter hosszúságúak, alacsony belépésűek, Euro 6 emissziós besorolású Volvo D8K dízelmotorral és ZF EcoLife 6AP típusú 6+1 sebességes automataváltóval szereltek. Utasterükben összesen 53 utasnak biztosított az ülőhely, míg további 57 utas tud állva utazni. Az utasok kényelméről a komfortos üléseken túl USB töltőpontok, nagy teljesítményű légkondicionáló, valamint GPS vezérlésű audio-vizuális utasinformációs rendszer gondoskodik. A biztonságért gyárilag telepített kamerarendszer felel. A járművezetők munkáját tolatókamera segíti. Ajtóképletük 2-2-0.

Az "SWR" rendszámmezőt viselő új buszok ezekben a napokban állnak forgalomba a győri helyközi üzem kötelékében, s jellemzően a szigetközi viszonylatokon találkozhat velük az utazóközönség.

rendszám típus üzemegység
 
SWR-556 Volvo 8900 LE Győr
SWR-557
SWR-558
SWR-559
SWR-560

A fenti változások alapján az állományi lista aktualizálásra került.


Az elsőként forgalomba álló SWR-558 az első munkanapján.

További friss külső-belső fotók az új buszokról hamarosan a gyoribuszok.hu-n!

-