FRISS HÍREK

Új Mercedes Intouro buszok állnak forgalomba megyénkben
megjelent: 2022.06.13.

Sikeresen zárult a Volán Buszpark Kft. 2021 áprilisában kiírt közbeszerzési eljárása, melynek köszönhetően az Omnibus Hungária Kft., a Daimler Buses hazai képviselete összesen 32 darab Mercedes-Benz Intouro M típusú autóbuszt szállíthat le a Volánbusz részére. Az új járművek közül 5 darab kerül Győr-Moson-Sopron megye területére.

A darabonként mintegy nettó 63 millió forintba kerülő új Mercedesek sárga színűek, 13,09 méter hosszúságúak, normál padlómagasságúak, Euro 6 E emissziós besorolású Mercedes OM 936 dízelmotorral és ZF EcoLife 2 típusú 6+1 sebességes automataváltóval szereltek. Utasterükben összesen 54 utasnak biztosított az ülőhely, míg teljes befogadóképességük 73 fő. Az utasok kényelméről a komfortos üléseken túl USB töltőpontok, valamint nagy teljesítményű, vírusellenes aktív szűrővel felszerelt légkondicionáló gondoskodik. A biztonságért gyárilag telepített kamerarendszer felel. A járművezetők munkáját vészfék-asszisztens rendszer, sávtartó asszisztens, forgalomfigyelő- és tolatókamera segíti. Ajtóképletük 1-1-0.

A "TDE" rendszámmezőt viselő új buszok ezekben a napokban állnak forgalomba a győri, valamint a kapuvári helyközi üzem kötelékében, melyekkel az elővárosi és a távolsági viszonylatokon egyaránt találkozhat az utazóközönség.

rendszám típus üzemegység
 
TDE-322 Mercedes-Benz Intouro M Győr
TDE-323 Győr
TDE-324 Győr
TDE-325 Kapuvár
TDE-326 Kapuvár

A fenti változások alapján az állományi listák aktualizálásra kerültek.

-