FRISS HÍREK

Koronavírus: módosul a felszállási rend és a buszmenetrend Győrben
megjelent: 2020.03.17.

 

A koronavírus-járványhoz kapcsolódó intézkedések részeként 2020. március 17-től, azaz a mai naptól kezdődően az autóbuszvezetők és az utasok védelme érdekében Győr város helyi járatain a kötelező első ajtós felszállási rend felfüggesztésre kerül. A Volánbusz felhívja az utasok figyelmét, hogy a járművezetőnél történő készpénzes jegyvétel továbbra is lehetséges, azonban aki bérlettel rendelkezik, lehetőség szerint a hátsó ajtókat vegye igénybe a felszálláshoz.

 

A Volánbusz 2020. március 17-től a helyi autóbuszjáratokat a nyári tanszünetben érvényes menetrend szerint közlekedteti városunkban. Az iskolabezárások kapcsán felszabaduló kapacitásokat az Ipari Park dolgozói járatainak kiszolgálása érdekében csoportosítja át, elsősorban a műszakváltások idejére. A 12, 12A, 15A, 20, 24, 25, 28 és 38-as helyi vonalakon plusz járatokat indít a társaság a műszakváltásokhoz igazodva. A sűrűbb járatoknak köszönhetően a járműveken várhatóan csökken az utazók létszáma, elősegítve az egészségvédelmi szempontból szükséges távolság megtartását.

 

A Volánbusz pénztáraiban és járatain a 2019/2020-as tanév I. féléves matricájával érvényesített diákigazolványokat március 31. után is elfogadják, illetve a diákigazolvány-helyettesítő igazolások eredeti aláírás és pecsét nélkül is érvényesnek minősülnek.

 

A Volánbusz országos, elővárosi és regionális forgalomban közlekedő járatain – a fizikai kontaktus minimalizálása érdekében – a bérletesek a mai naptól csak a hátsó ajtó(ka)t vehetik igénybe, az első ajtón kizárólag azok az utasok szállhatnak fel, akiknek menetjegyet kell váltaniuk.

 

A csomagkezelési rendet illetően a járművezető nyitja és zárja a csomagteret, azonban a csomagok be- és kivételét az utasnak kell végeznie.

 

A fenti intézkedések visszavonásig érvényesek.

-