FRISS HÍREK

Győrben az új Credobus Econell 18 Next
megjelent: 2021.11.10.

November 3-tól közel két héten át, egészen november 14-ig közlekedik a Kravtex-Kühne Csoport Credobus Econell 18 Next autóbusza Győrben és vonzáskörzetében.

Az ultrakönnyű vázszerkezetre épített hazai fejlesztésű és gyártású új csuklós járművet nemrég mutatta be a cégcsoport. A Mosonmagyaróváron és Győrben gyártott új Credobus 18 méter hosszú, háromajtós, 2-2-2 ajtóképletű, utasterében összesen 56 utasnak biztosított az ülőhely, míg további 70 utas tud állva utazni. Kerekesszékkel és babakocsival a második ajtónál található, háttámlával és biztonsági rögzítő hevederrel ellátott peronrészt lehet igénybe venni. Az Econell 18 Next Euro 6 E emissziós besorolású FPT NEF 6 dízelmotorral, ZF automata sebességváltóval, a Wabco elektronikus fékrendszerével, Rába és Kühne futóművekkel, modern Bustec utasinformációs rendszerrel, kényelmes ülésekkel, vezeték nélküli leszállásjelzőkkel, USB töltőpontokkal, valamint biztonsági kamerarendszerrel szerelt. A járművezető munkáját motorosan állítható és fűthető visszapillantó tükrök, eső- és fényérzékelő szenzorok, multikormány, illetve tolatókamera segíti.

Az új Credobus a tesztüzem első hetében a megyeszékhely elővárosi viszonylatain teljesített szolgálatot, míg jelenleg a győri helyi vonalakon közlekedik.

November 10-én délelőtt egy sajtótájékoztató keretein belül hivatalosan is bemutatták a Dunakapu téren, ahol Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere is megtekintette a megyénkben gyártott új sárga csuklóst.

A buszról, a győri tesztfutásról, illetve a sajtótájékoztatón készített friss fotók az ESEMÉNYEK galériában érhetők el.

-