FRISS HÍREK

Napokon belül forgalomba állnak az új helyközi Credo buszok

megjelent: 2020.02.13.

 

Mint ismeretes, 2019 őszén 352 darab új helyközi kivitelű Credo autóbusz beszerzése kezdődött meg a Volánbusz Zrt.-nél. A Kravtex-Kühne Csoport, a Credo autóbuszok gyártója összesen 240 darab Credo Econell és a 112 darab Credo Inovell típusú autóbuszt szállíthatott le az ország 16 megyéjébe, köztük Győr-Moson-Sopron megyébe is. A beszerzés összértéke mintegy 21 milliárd forint volt.

Az új buszok átadása már tavaly év végén elkezdődött, az utolsó darabok pedig a napokban érkeztek meg az ország különböző üzemegységeihez. Győr-Moson-Sopron megyébe ezúttal 7 darab új jármű jutott, melyből 2 darab Credo Econell 12, 5 darab pedig Credo Inovell 12 típusú.

 

A megyénkbe került új buszok elosztása a következőképpen alakult.

 

rendszám típus üzemegység
 
RWE-861 Credo Econell 12 Mosonmagyaróvár
RWE-862 Credo Econell 12 Mosonmagyaróvár
RWE-898 Credo Inovell 12 Kapuvár
RWE-899 Credo Inovell 12 Csorna
RWE-900 Credo Inovell 12 Csorna
RYW-130 Credo Inovell 12 Csorna
RYW-131 Credo Inovell 12 Csorna

 

Az új autóbuszok tizenkét méter hosszúságúak, kényelmes ülésekkel, nagy teljesítményű légkondicionálóval, valamint optimális méretű csomagtérrel rendelkeznek. A járművezetők munkáját tolatókamera és robotizált sebességváltó segíti. Az ultrakönnyű szerkezetű buszok egységesen a Wabco fékrendszerével, RBL kormányművel, valamint elől-hátul Rába futóművekkel készültek. A mai modern kor elvárásainak megfelelően mindkét típus WIFI-vel és USB töltőpontokkal szerelt. Az Econellek ajtóképlete 2-2-0, az Inovelleké 1-1-0.

 

A Lajta-parti üzemegységhez került Econellek már egy hete róják a megye útjait, a kapuvári és a csornai Inovellek pedig a hétvégétől állnak majd az utazóközönség szolgálatába. A most forgalomba álló fenti, 7 darab új Credonak köszönhetően lehetősége nyílik a Volánbusznak, hogy frissítse helyközi és távolsági állományát, régebbi buszaitól megváljon, selejtezze, esetleg más üzemegységekhez áthelyezze azokat. A selejtezésre és áthelyezésre kerülő buszokról egy későbbi cikkben számolunk be.

A frissen beszerzett járművek már bekerültek az állományi listákba.

-